Tips Berhenti Merokok Dengan 5 Langkah!

Tabiat buruk Merokok bukan sahaja menjerat golongan dewasa. Malah kadar perokok di kalangan remaja dan golongan belia menunjukkan peningkatan drastik setiap tahun. Bilangan perokok memperlihatkan penambahan di mana semakin ramai remaja mula terjebak sejak di bangku sekolah lagi. Sebab itu kami menyediakan entry ini Tips Berhenti Merokok Dengan 5 Langkah. berhenti merokok  dengan vivix shaklee

Berdasarkan statistik di Malaysia, dianggarkan seramai 40 hingga 50 perokok baharu dicatatkan setiap hari. Dalam pada itu, kajian mendapati tabiat merokok mengakibatkan kematian kira-kira 18,000 orang setahun.

Menyedari hakikat tersebut, kerajaan bersama pertubuhan bukan kerajaan (NGO) telah melaksanakan pelbagai usaha bagi membanteras tabiat merokok dalam kalangan masyarakat khususnya perokok-perokok baharu yang terdiri daripada golongan muda. tips berhenti merokok

Ini merangkumi pelaksanaan kempen-kempen kesedaran terhadap kesan merokok kepada kesihatan dan larangan melakukannya di kawasan terbuka termasuk di dalam kenderaan awam.
Walaupun inisiatif ini dijalankan sepenuhnya, ia pasti gagal jika kesedaran dan usaha berhenti merokok tidak dilakukan perokok itu sendiri. Namun bukan mudah untuk seseorang itu berhenti merokok kerana ketagihan yang sentiasa wujud pada bila-bila masa.

Kami kongsikan Tips Berhenti Merokok Dengan 5 Langkah sebagai usaha mengajak perokok untuk bersama-sama mencuba beberapa kaedah untuk mengelak, mencegah dan menghapuskan keinginan merokok. Dengan keazaman yang tinggi, anda pasti mampu melakukannya.

Baca juga Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee

tips berhenti merokok1. TEKNIK SANTAI DAN RELAKS
Jika sebelum ini tabiat merokok dijadikan cara untuk berdepan tekanan, gantikannya dengan aktiviti relaks dan santai yang mampu memberi kesan baik terhadap kesihatan. Antara teknik yang boleh membantu termasuk senaman pernafasan, relaks otot dan amalan berurut serta berlari di taman.

berhenti merokok dengan vivix shaklee2. TERAPI GANTIAN NIKOTIN
Dapatkan nasihat pakar kesihatan tentang kaedah terapi gantian nikotin untuk membantu mengurangkan ketagihan merokok. Produk-produk seperti semburan hidung nikotin dan ubat-ubatan seperti bupropion (Zyban) dan varenicline boleh didapati di farmasi. Namun, dapatkan saranan doktor terlebih dahulu sebelum mengambil produk-produk tersebut.

Bagi anda yang inginkan sesuatu yang lebih natural, boleh amalkan Vivix Shaklee yang tidak memberi kesan revered. Dapatkan Vivix Shaklee di sini.

3. JAUHI PERKARA YANG MENDATANGKAN KEINGINAN tips berhenti merokok

Keinginan terhadap tembakau boleh tercetus dalam pelbagai keadaan, persekitaran dan situasi berbeza. Seseorang itu mungkin cenderung untuk merokok ketika berada di dalam kereta, berdepan tekanan atau berada dalam kalangan rakan-rakan yang merokok. Oleh itu, cuba kenal pasti faktor keinginan anda untuk merokok dan cuba gantikan dengan kaedah selamat.

berhenti merokok dengan vivix shaklee4. KUNYAH GULA-GULA GETAH
Amalan mengunyah gula-gula getah terbukti membantu mengurang dan mencegah keinginan terhadap tabiat merokok. Cuba kunyah gula-gula getah yang tidak mengandungi kandungan gula yang tinggi. Pada masa sama, selain gula-gula getah, anda juga boleh mengunyah kekacang seperti badam atau lobak merah mentah.

5. DAPATKAN SOKONGAN 
SECARA DALAM TALIAN
Dalam dunia teknologi yang semakin maju pada masa kini, perkongsian ilmu dilihat semakin mudah dan pantas. Kita terdedah dengan media sosial yang semakin ramai pengikutnya. Oleh itu, gunakan peluang ini dengan berkongsi maklumat dan pengalaman berhenti merokok. Cuba bertukar pandangan dan langkah penyelesaian dengan mereka yang berdepan masalah sama.

Cara Pengedar Shaklee atau Stokis Shaklee di area anda ?  -->  Pengedar Shaklee dan Stokis Shaklee MalaysiaCara Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ --> Cara Beli Shaklee Online


Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Online --> Daftar Ahli Shaklee OnlineLeave a Comment