Kebaikan Kolagen & Wanita

Kolagen Dan Wanita Tanya lah mana-mana wanita. Semua wanita menginginkan kulit wajah yang mulus, gebu, halus dan licin, serta berseri-seri. Siapa yang nak kulit wajah berminyak, penuh jerawat, liang pori kasar, kedut seribu atau pun kering kusam?? Wanita-wanita pada zaman dulu mengamalkan makan ulam-ulaman dan jamu untuk kekal awet muda. Zaman berubah, era canggih dan … Read more

CoQHealth Plus Shaklee Untuk Masalah Kesuburan Wanita

Entry kali ini, saya nak kongsikan salah satu produk utama dalam Set Kesuburan Shaklee iaitu CoQHealth Plus Shaklee. Perkongsian ini tentang fungsi dan kebaikan CoQHealth Plus Shaklee dalam membantu meningkatkan tahap kesuburan anda. CoQHealth Plus Shaklee terhasil daripada campuran semulajadi proprietari 100mg CoQ10 dan resveraterol. Ia tersedia dalam bentuk softgel yang bioavaible. CoQ10 adalah Koenzim Q10. … Read more

Set Mengandung Shaklee Melegakan Morning Sickness

Saat disahkan hamil, memang ditunggu-tunggu kebanyakan wanita yang telah berkahwin. Kehadiran cahaya mata pasti menjadi penyeri bahtera rumah tangga bersama sang suami. Namun, sebahagian wanita hamil akan mengalami alahan, loya, mabuk hamil atau morning sickness. Pada kebiasaannya, wanita hamil akan mengalami alahan dalam trimester pertama (tiga bulan pertama kehamilan). Namun terdapat juga ibu hamil yang … Read more

Mengatasi Masalah Kitaran Haid Tidak Menentu

Saya sering diajukan tentang Masalah Kitaran Haid Tidak Menentu… malah sering juga ada yang mempertikaikan antara faktor Kegemukan menyebabkan Masalah Kitaran Haid Tidak Menentu atau Masalah Kitaran Haid Tidak Menentu menyebabkan kegemukan, serta kaitannya dengan Masalah Ketidaksuburan Wanita. Ini disebabkan terdapat juga wanita gemuk (obes) namun tidak mempunyai Masalah Kitaran Haid Tidak Menentu, haid tetap, konsisten setiap bulan, dan pastinya … Read more

Merawat Sakit Sendi Dengan Shaklee

Kepakaran Kami adalah untuk membantu orang yang sakit sendi akibat keradangan sendi untuk hilangkan sakit tersebut. Radang Sendi ini kian melanda tidak kira yang tua mahupun orang yang muda. Sebab itu lah kami tawarkan Rahsia Kepakaran Merawat Sakit Sendi Dengan Produk Shaklee. Masalahnya ramai yang menghidapi Radang Sendi tapi hanya membiarkannya ataupun hanya bergantung harap pada … Read more

Rawat Kencing Manis Diabetes Dengan Shaklee

Kencing Manis Diabetes ~ ‘ibu kepada segala penyakit’ aka Pembunuh Senyap!!! # Apa Itu Kencing Manis Diabetes? ~ Kandungan gula di dalam darah yang tinggi secara berterusan Baca juga Set Diabetes Shaklee Produk Shaklee Untuk Kencing Manis # Tahukah Anda Hampir 1.2 juta rakyat Malaysia menghidapi kencing manis pada tahun 2007. Jumlah itu meningkat sebanyak … Read more

Tambah Berat Badan Dengan Set Gemuk Shaklee

Alhamdulillah, semalam ada seorang member menyampaikan perkhabaran gembira… member ni kurus melidi, walau telah berkahwin, namun badan tetap “sekeping” aje, cam sekeping papan katanya… so ni dah berjaya up sikit berat badan tu… lebih cantik katanya! :)) Waaaah gembiranya mendengar nada excited dia tu! Itulah rahsia Tambah Berat Badan Dengan Set Gemuk Shaklee! Masalahnya ada … Read more

Masalah Kesuburan Wanita Dan Lelaki

Dulu masa kecil-kecil, sering kali beranggapan kahwin aje, boleh mengandung dan beranak. Malah pengalaman melihat ibu saudara, sepupu-sepupu, kahwin, lepas beberapa bulan, mengandung dan tidak lama tu beranak. Langsung saya tidak pernah terlintas akan aspek “Masalah Kesuburan” atau lebih tepat lagi, Masalah Ketidaksuburan. Sehingga lah saya melalui tempoh-tempoh “genting, menduga, stress, tertekan, mengharap dan kecewa” kira-kira … Read more

Nak Kurus???

Semua antara kita, nak kurus! Tambah-tambah pula lepas raya ni, apabila menyedari baju dah semakin ketat. Jeans dah tak muat. Perut makin buncit 😛 Maka mula lah azam awal bulan nak kurus! Azam hujung bulan nak kurus! Namun hakikatnya, untuk menguruskan badan ke tahap ideal bukanlah sesuatu yang mudah! Jauh berpuluh kali ganda daripada yang disangka! … Read more

Atasi Sakit Kepala Dengan Shaklee

Rata-rata ramai di antara kita “Biasa” mengalami sakit kepala, namun sering kali kita memandang remeh masalah kesihatan itu. Kebiasaannya kita akan sapu minyak angin, tidur, dengan harapan kesakitan itu akan hilang ditelan waktu… Namun itu bukan solusi jangka panjang. Langkah terbaik ialah mengambil Set Sakit Kepala Shaklee. Malah, adakalanya kita lebih suka membiarkan kesakitan menguasai … Read more