Nak Kurus???

Semua antara kita, nak kurus! Tambah-tambah pula lepas raya ni, apabila menyedari baju dah semakin ketat. Jeans dah tak muat. Perut makin buncit ūüėõ

Maka mula lah azam awal bulan nak kurus! Azam hujung bulan nak kurus!

dietsNamun hakikatnya, untuk menguruskan badan ke tahap ideal bukanlah sesuatu yang mudah! Jauh berpuluh kali ganda daripada yang¬†disangka! Ada yang beriya-iya nak diet, tak sentuh nasi langsung, roti canai roti bakar semua tak makan, hanya ambil sayur,¬†itu pon sayur salad atau sayur kukus rebus. he he… Tapi tidak mampu melawan nafsu, selepas seminggu, menu dah kembali ke¬†landasan asal…

Sesungguhnya, nak kurus bukan mudah. Anda perlu komitmen yang amat tinggi untuk merealisasikannya. Berikan diri anda ruang, masa dan
usah cepat berputus asa. Kalau anda beria-ia mahu kuruskan badan, sebaik-baiknya usahakan secara semula jadi dengan menggabungkan TIGA aspek iaitu pengambilan supplement, pemakanan seimbang dan senaman yang konsisten. kurus2

OK, Mengapa saya cadangkan pengambilan supplement? Pengambilan supplement ya, bukan pil kurus, bukan ubat aka racun kurus, yang
rata-rata memberi anda kesan kurus dalam masa seminggu, tapi juga menjerut anda dengan masalah kesihatan kronik lain seumur hidup!

Supplement kurus ni, tidak mengandugi sitrabumin. Supplement kurus Shaklee lagi lah. 100% natural dan dijamin selamat.
Ia bantu meningkatkan metabolisme. Ia bantu membakar lemak bawah kulit. Lemak-lemak bawah ulit ni yang dok kumpul jadi selulit!

Yup, pengambilan supplement Set Kurus Shaklee lambat sikit kesannya. Namun biarpun hasilnya lambat sedikit tetapi pasti
berbaloi.

Baca juga Macam Mana  Nak Kurus Dengan Set Kurus Shaklee.

Selain pengambilan Set Kurus Shaklee, ni saya kasi free beberapa tips ringkas yang boleh anda amalkan demi mencapai impian tersebut iaitu menetapkan matlamat¬†anda untuk mengurangkan berat badan secara perlahan-lahan. Tapi kalo anda NAK KURUS DALAM 3 HARI! HILANG 5KG DALAM SEMINGGU!¬†PLEASE JANGAN BACA K… coz anda pasti akan mengecewakan diri anda sendiri!!!¬†set kurus Premium

  1. Bagi penurunan dalam lingkungan 0.5 kilogram (kg) hingga 1 kg dalam seminggu. Biasanya 0.5 kg ialah angka yang biasa yang mampu dicapai oleh kebanyakan anda. Jangan terlalu memaksa jika anda tak mencapai sasaran awal. Jika anda dapat kurangkan 0.1 kg pun sudah bagus untuk peringkat permulaan. Exercise
  2. Sebaik-baiknya, lupakan niat anda untuk mengambil sebarang ubat-ubatan dengan tujuan menurunkan berat badan. Lebih-lebih lagi tanpa mendapat nasihat atau kebenaran doktor.
  3. Anda juga disarankan mengambil makanan dan minuman yang rendah kalori serta mempunyai kandungan nutrien yang tinggi. Kurangkan juga pengambilan makanan ataupun minuman yang manis (kandungan gula yang tinggi). Lebihkanlah memakan buah-buahan dan sayur-sayuran segar. Anda juga hendaklah mengelak daripada memakan makanan ringan di antara waktu makan dan memperbanyakkan meminum air mineral atau air kosong sahaja.
  4. Anda juga hendaklah menetapkan waktu makan anda setiap hari. Sebagai contoh mengambil sarapan di antara jam 7.00 ke 7.30 pagi, makan di antara waktu pagi dan tengahari (10.00 Р11.00 pagi), makan tengahari (12.30 tengahari Р1.30 petang), minum petang (3.30 Р4.00 petang) dan makan malam (6.30 petang Р7.30 malam). Kemudian, disiplinkan diri anda agar makan pada waktu yang ditetapkan. Jika dicepatkan atau dilambatkan sedikit pun tak mengapa. Ikut keadaan dan kesesuaian anda. kurus3
  5. Cuba amalkan untuk menjamah makanan di ruang makan dan bukan di depan televisyen. Biasakan diri untuk menggunakan pinggan yang lebih kecil semasa makan. Tujuannya supaya anda tidak mengambil terlalu banyak atau menambah lauk-pauk yang berlemak atau berkalori tinggi.
  6. Penuhkan hari anda dengan melakukan aktiviti tertentu bagi mengelakkan daripada asyik teringatkan makanan. Sebagai contoh, lakukan aktiviti senaman atau aerobik 3 hingga 5 kali seminggu. Lakukan selama 30 minit setiap hari.
  7. Pastikan anda mendapatkan rehat secukupnya. Contohnya waktu tidur, tidurlah dalam 6 hingga 8 jam sehari.

Selamat mencuba!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

pengedar shaklee online
pengedar shaklee selangor

Jannah PS Low Shaklee Independent Distributor ID No : 1078477

Cara Pengedar Shaklee atau Stokis Shaklee di area anda ?  -->  Pengedar Shaklee dan Stokis Shaklee Malaysia



Cara Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ --> Cara Beli Shaklee Online


Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Online --> Daftar Ahli Shaklee Online



2 thoughts on “Nak Kurus???

Leave a Comment