Merawat Sakit Lutut Dengan Set Sakit Sendi Shaklee

Sering kali mak kita, bapa kita, mengadu Sakit Lutut. Nak bangun susah, nak cangkung susah. Nak sembahyang pun terganggu…

Tahukah Anda, Kira-kira 30 peratus rakyat Malaysia yang berumur 65 tahun ke atas lebih berisiko berhadapan masalah Sakit Lutut yang dikaitkan dengan osteoartritis. Malah data menunjukkan, kaun wanita berisiko mengalami masalah artritis dua kali ganda berbanding lelaki.

hargasetkesuburan.net1Malah, 23 peratus rakyat berusia 55 tahun mengadu Sakit Lutut, manakala 39 peratus individu yang berumur 65 tahun berhadapan situasi sama. *Kajian Program Kawalan Penyakit Reumatik Berorientasi Komuniti (COPCORD) di Malaysia

Artritis bukan penyakit luar biasa.  Ia berlaku pada nisbah satu bagi 1,000 orang di seluruh dunia.

Apa Itu Artritis? Artritis adalah penyakit radang pada sendi atau tisu sendi. Ia biasa ditandai dengan gejala kesakitan, ketegangan pada sendi dan bengkak, sehingga antaranya menyebabkan sakit lutut dan sakit sendi.

Menurut kajian perubatan, terdapat lebih daripada 100 jenis penyakit artritis dikenal pasti. Osteoartritis adalah jenis artritis yang paling kerap dideritai pesakit. Ia berpunca daripada pemusnahan tisu rawan pada sendi.  hargasetkesuburan.net4

Lebih menakutkan, artritis mampu menjejaskan setiap sendi dalam tubuh manusia. Antaranya adalah sendi lutut, tangan, kaki dan tulang belakang,  malah ia mampu menggugat setiap aspek kehidupan manusia.

Kemurungan, tekanan dalam hubungan, hilang upaya untuk melakukan sesuatu aktiviti hatta aktiviti yang sangat-sangat simple seperti memutar objek, tidak mampu melakukan kerja rumah, berjalan menggunakan alat bantuan dan menyebabkan keupayaan menggenggam atau memusing objek hilang adalah aspek keharmonian kehidupan yang digugat oleh penyakit ini.

Mungkin ramai beranggapan artritis hanya dideritai orang yang sudah berusia. Bagaimanapun, laporan menunjukkan penyakit itu turut menyerang semua peringkat usia termasuk kanak-kanak dan remaja.

hargasetkesuburan.net3Dari aspek perubatan moden, antara kaedah rawatan penyakit jenis ini adalah penggunaan aspirin, manakala terapi magnet digunakan dalam rawatan alternatif untuk melegakan kesakitan artritis. Namun tiada bukti kukuh ia dapat MENYEMBUHKAN penyakit itu.

Bagi Shaklee, pengamalan dan pengambilan makanan tambahan / supplement Vitamin Shaklee terbukti dapat menghilangkan sakit lutut, iaitu salah satu sindrom penyakit artritis.

Terdapat 3 Vitamin Shaklee dalam Produk Shaklee Untuk Sakit Lutut. Bagi anda yang menghadapi kebas-kebas tangan atau kaki, mungkin anda hanya perlu gabungan 2 Produk Shaklee Untuk Sakit Lutut. Namun jika anda mengalami sakit lutut yang amat sangat sehingga sukar bergerak, maka pengambilan Set Sakit Sendi Shaklee adalah pilihan yang terbaik.

set sakit sendi

cal to act2

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

pengedar shaklee online
pengedar shaklee selangor

Jannah PS Low Shaklee Independent Distributor ID No : 1078477

Cara Pengedar Shaklee atau Stokis Shaklee di area anda ?  -->  Pengedar Shaklee dan Stokis Shaklee MalaysiaCara Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ --> Cara Beli Shaklee Online


Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Online --> Daftar Ahli Shaklee OnlineLeave a Comment