Ubati Buasir Dengan Set Buasir Shaklee

Malam ini nak berkongsi cerita berkenaan Ubati Buasir Dengan Set Buasir Shaklee. Gara-gara saya terlalu kesian melihat rakan saya itu…

Sekilas pandang, tiada yang aneh dengan wanita di hadapan saya ini… lengkap tubuh badan, sihat walafiat. Namun sekali sekala pabila duduk atau baru bangun dari duduk, dia mengeluh dengan muka seakan-akan menahan kesakitan…

puas di tanya, akhirnya dicerita tentang masalah yang dideritainya…. BUASIR

Saya sarankan Ubati Buasir Dengan Set Buasir Shaklee dengan gabungan kombinasi untuk membantu penghadaman dan melegakan sembelit. Secara tidak langsung ia akan menjadikan sistem penghadaman yang tetap dan membantu melegakan buasir.  set buasir 5

# Tahukah Anda

 • 50 peratus penduduk di seluruh dunia mengalami buasir dan sebanyak 40 peratus telah mengalami gejala-gejala penyakit ini sepanjang hayat mereka!!

 # Apa Itu Buasir

 1. Buasir adalah salah satu penyakit usus.
 2. Buasir atau nama saintifiknya hemorrhoid merupakan keadaan bengkak dan inflamasi di pembuluh darah serta tisu di sekeliling bahagian anus (dubur) dan bahagian penghujung rektum (bahagian akhir usus besar).
 3. Ia terjadi apabila pesakit meneran ketika membuang air besar atau berlakunya tekanan yang berterusan ke atas pembuluh-pembuluh darah di bahagian tersebut.
 4. Namun dengan Ubati Buasir Dengan Set Buasir Shaklee, anda kini tidak perlu meneran lagi!!! Hanya perlu duduk dengan tenang, dan anda dapat membuang dengan senang dan lancar!

# Tanda-tanda Awal Buasir set buasir 3

 • Rasa gatal-gatal
 • Pendarahan
 • Kesakitan di bahagian anus

# Golongan Risiko Buasir

 • Sesiapa sahaja, hampir semua orang tanpa mengira bangsa dan jantina
 • Wanita mengandung

Baca juga Bahaya Sembelit Pada Ibu Hamil

# Statistik Buasir Yang Perlu Anda Tahu

 • Kira-kira satu daripada tiga ibu hamil mengalami buasir
 • Di Malaysia, 1:3 daripada golongan dewasa mengalami buasir sepanjang hayat mereka

set buasir 4# Jenis-jenis Buasir

 1. Buasir dalaman – Seseorang itu tidak boleh melihat atau berasa buasir di bahagian dalaman tetapi apabila meneran sewaktu membuang air besar, permukaan buasir yang lembut akan tercedera dan mengakibatkannya berdarah. Mereka akan terlihat beberapa titik darah merah pada tisu tandas atau dalam mangkuk tandas. Disebabkan membran anus dalaman tidak mempunyai saraf fiber yang peka terhadap rasa sakit, pesakit jarang mengalami rasa tidak selesa atau kesakitan. Jika buasir itu prolaps (atau terkeluar dari kedudukan asalnya), pesakit akan berasa sakit dan tidak selesa. Melalui Ubati Buasir Dengan Set Buasir Shaklee, ia dapat mencegah berlakunya buasir dalaman.
 2. Buasir luaran – Mengalami rasa sakit. Kadangkala, darah yang terkumpul di dalam buasir luaran ini akan membeku (trombus) dan mendatangkan rasa sakit yang keterlaluan, pembengkakkan dan inflamasi. Apabila iritasi berlaku, buasir luaran boleh mengakibatkan pesakit mengalami kegatalan atau pendarahan.

# Tahap-tahap Buasir set buasir 5

 • Empat tahap iaitu tahap satu, dua, tiga dan empat dengan ciri yang berbeza-beza.
 • Set Buasir Shaklee sesuai untuk kesemua tahap, kerana Shaklee adalah supplement 100% semula jadi.

# Punca Buasir

 1. Diet dan gaya hidup tidak sihat
 2. Tabiat tandas yang buruk
 3. Duduk atau berdiri terlalu lama seperti di tempat kerja atau memandu secara berpanjangan

# Ubati Buasir Dengan Set Buasir Shaklee

set buasir shaklee

Talian Hotline Kami: 017-4666007

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

pengedar shaklee online
pengedar shaklee selangor

Jannah PS Low Shaklee Independent Distributor ID No : 1078477

Cara Pengedar Shaklee atau Stokis Shaklee di area anda ?  -->  Pengedar Shaklee dan Stokis Shaklee MalaysiaCara Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ --> Cara Beli Shaklee Online


Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Online --> Daftar Ahli Shaklee OnlineLeave a Comment