Kebaikan CoQ Health Shaklee

Sebelum kita nak bercerita mengenai Kebaikan CoQ Health Shaklee, kita kena melihat ancaman Penyakit Jantung / Serangan Sakit Jantung dalam masyarakat kita masa kini. Penyakit jantung sering dikaitkan dengan kaum lelaki. Sejumlah 37% kematian di Malaysia berpunca daripada penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung dan strok.

shaklee coq10Dalam badan manusia, jantung merupakan organ penting yang harus kita jaga dengan baik. Jantung akan mengalami gangguan dan tidak dapat berfungsi dengan baik apabila terdapat gangguan bekalan oksigen ke jantung. Namun sebahagian besar habit buruk kita dalam seharian sebenarnya telah menjejaskan “kesihatan jantung” itu sendiri, seperti, tidak menjaga pola makan seharian yang seimbang, kurang aktiviti fizikal dan stres yang berpanjangan. Golongan perokok sama ada lelaki atau wanita lagi potensi untuk mendapat serangan sakit jantung kerana merokok mengakibatkan ketidakstabilan hormon estrogen.

Antara tanda-tanda atau gejala penyakit jantung yang perlu kita berhati-hai adalah:

  • sering keletihan terlampau  kebaikan coq health shaklee
  • sakit2 ngilu di bahagian jantung
  • mudah berpeluh (tangan atau tubuh) walau pun tanpa aktiviti
  • loya dan mual
  • sesak nafas
  • susah tidur/insomnia
  • rasa cemas berlebihan

Langkah terbaik untuk menjaga kesihatan jantung ialah dengan menjaga permakanan sihat serta meningkatkan aktiviti fizikal. Namun ramai gak yang macam saya, sering beralasan,”tidak sempat, sibuk, malas”; bab-bab makan belasah aje. Pantang makanan sedap semua mesti terliur… 🙂    baca juga: Set Jantung Sihat Shaklee

Maka solusi paling mudah cepat dan senang untuk kita-kita macam saya ini, adalah telan sebutir Coq10health plus Shaklee… hihihi. Coenzyme Q10 (CoQ10) merupakan salah satu daripada suplemen kesihatan yang amat penting untuk kesihatan jantung kita.

set jantung shakleeset jantung shaklee

Wajib ambil sebutir sehari setiap hari.. ..(pssttt.. bukan untuk jantung je tau.. sebab Coq10 adalah bahan utama untuk kulit yang cantik.. haa.. jantung sihat.. kulit cantik.. siape taknak kan kan)

Apa itu Qoenzim Q10 Dan Mengapa saya pilih Coq Health plus Shaklee?

CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan ditemui di setiap sel tubuh kita untuk berfungsi dengan baik. Namun, ia lebih banyak ditemui di dalam organ-organ yang bekerja lebih keras dan memerlukan tenaga selular yang banyak untuk organ seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas berfungsi.

set jantung shaklee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ia bertanggungjawab menghasilkan tenaga dalam setiap sel. Ia juga merupakan antioksida semulajadi.. CoQ10 membantu menguatkan otot jantung. CoQ10 membantu mencegah pengoksidaan kolestrol jahat dan CoQ10 juga berfungsi memastikan salur darah fleksibel untuk tekanan darah yang sihat.

Dalam 1 kapsul Coq Health plus Shaklee mengandungi 28mg CoQ10, yang bersamaan dengan 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli.. tu diaaaa.. larat kah kita nak telah 1.7kg ayam sehari? Hehehehh

set jantung shaklee

CoQHealth™ Shaklee

CoQHealth™ Shaklee mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik. CoQ10 telah ditunjukkan dapat:

  • Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
  • Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

coq shaklee

Dapatkan Set Jantung Shaklee anda sekarang juga! Jantung hanya 1, wang ringgit boleh dicari kan…. Kami menyediakan Ready Stock serta konsultasi berterusan secara percuma 017-4666-007.

pengedar shaklee online
pengedar shaklee selangor

 

Cara Pengedar Shaklee atau Stokis Shaklee di area anda ?  -->  Pengedar Shaklee dan Stokis Shaklee Malaysia



Cara Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ --> Cara Beli Shaklee Online


Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Online --> Daftar Ahli Shaklee Online



Leave a Comment