Nak Kurus???

Semua antara kita, nak kurus! Tambah-tambah pula lepas raya ni, apabila menyedari baju dah semakin ketat. Jeans dah tak muat. Perut makin buncit 😛 Maka mula lah azam awal bulan nak kurus! Azam hujung bulan nak kurus! Namun hakikatnya, untuk menguruskan badan ke tahap ideal bukanlah sesuatu yang mudah! Jauh berpuluh kali ganda daripada yang disangka! … Read more

Nak Kurus?? Amalkan 5 Makanan Pembakar Lemak Ini!

Tahukah anda selain daripada melakukan senaman untuk membakar lemak, faktor pemakanan juga mampu menyumbang kepada penurunan berat badan. Nah! Nak Kurus?? Amalkan 5 Makanan Pembakar Lemak Ini!! yang boleh membantu anda membakar lemak dan seterusnya menjadikan anda kelihatan 6 tahun lebih muda dari usia sebenar. Selamat mencuba!:-) 1. IKAN SALMON Umum mengetahui ikan salmon kaya … Read more

Kebaikan Lecithin Shaklee Untuk Kurus Dan Cantik

Rasanya dah few entry kami sentuh mengenai Lecithin Shaklee. Tapi entry ini nak war-warkan lagi Kebaikan Lecithin Shaklee Untuk Kurus Dan Cantik! Lecithin Shaklee Untuk Cantik??? Biar betul…. Yup, memang betul! Kan bila kurus, automatik nampak cantik! he he loyar buruk malam-malam begini :)) Ok, Fakta Bukan Auta Lecithin itu sendiri sebenarnya adalah lemak… Dan … Read more

Macam Mana Nak Kurus Dengan Set Kurus Shaklee

Tanya lah sesiapa sahaja, rata-rata semua orang tak mahu gemuk. Semua orang nak kurus. Coz kurus lebih cantik, kan? Persoalannya, Macam Mana Nak Kurus?  Hakikatnya kurus memberi seseorang itu banyak kelebihan. Kurus / tidak gemuk, memberi keyakinan penampilan, keyakinan sosial kepada kita. Kurus, lebih sihat, mengurangkan kita daripada risiko banyak penyakit kronik. Kurus membuatkan kita … Read more

Kebaikan Shaklee Lecithin

# Tahukan Anda Pengemulsi Semulajadi, Lecithin Shaklee dihasilkan daripada sumber kekacang soya organik bukan GMO. Setiap kapsul membekalkan 3.1g kolina (choline) yang kaya dengan lecithin termasuk 468mg fosfatidilkolina dan 282mg fosfatidilinositol. Itulah Kebaikan Shaklee Lecithin, yang sememangnya berbeza dengan jenama-jenama lain! Ujian klinikal membuktikan kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya dalam menyokong kesihatan otak, … Read more

Herb Lax Shaklee Julap Untuk Kurus

Julap? Julap? Perkataan yang sungguh melayu. Herb Lax Shaklee Julap Untuk Kurus. Julap Untuk Sembelit. Rasanya ramai yang sudah lupa perkataan itu. Sekarang smua orang guna Detox. Detox asimilasi daripada bahasa Inggeris. * (Entry kali ini menfokus pada Detox Usus / Colon).  Detox atau nyahtoksin kini menjadi agar popular dengan lambakan pelbagai produk detox di … Read more

20 Penyakit Bahaya Berat Badan Berlebihan

Sejak dua menjak ini, apabila manusia makin memiliki kesedaran untuk menjaga kesihatan badan, sering kali kedengaran makcik-makcik atau pakcik-pakcik berkata: saya ni berusaha nak kurus, bukan pasal nak cantik, tapi nak kasi badan sihat…   Ya betullllll, berat badan berlebihan, gemok, atau obes sememangnya membawa kepada banyak lagi penyakit kronik. Berikut kami kongsikan 20 Penyakit … Read more

Bahaya Diet Atkins

Berat badan berlebihan adalah masalah yang semakin serius dalam masyarakat di Malaysia hari ini. Di kalangan Negara Asia Tenggara, Malaysia adalah “juara” untuk masalah obesiti. Langkah paling lazim, nak kurus, hendaklah kurang makan. Ramai mengambil pendekatan mengurangkan makan untuk menurunkan berat badan. Namun, tanpa kita sedari, ada yang membuat kesilapan dalam usaha menurunkan berat badan. … Read more