7 Panduan Kecantikan Kulit Muka Yang Mudah

Banyak faktor yang boleh menyumbang kepada kesihatan kulit namun terdapat beberapa perkara asas yang boleh anda lakukan dalam kehidupan harian untuk mendapatkan kulit yang sihat serta kelihatan lebih muda. Berikut saranan 7 Panduan Kecantikan Kulit Muka Yang Mudah  bagi memelihara dan memulihara kulit agar sentiasa cantik berseri. KURANGKAN PENDEDAHAN KEPADA MATAHARI Pendedahan kulit kepada cahaya … Read more

Vivix Shaklee – Supplement Yang Harus Anda Miliki

Hari ini, saya nak cerita satu kisah. Kisah saya sendiri… kisah betul tau! Bukan tipu-tipu punya. Ia kisah bagaimana saya jatuh cinta pada Vivix Shaklee – Suppelement Yang Harus Anda Miliki! Saya sendiri sebenarnya seorang suri rumah sepenuh masa. Harian saya menguruskan sepasang anak kembar saya, umur 5 tahun. Sepasang, tapi tiap-tiap hari saya LOTEH … Read more

Kebaikan Lecithin Shaklee Untuk Kurus Dan Cantik

Rasanya dah few entry kami sentuh mengenai Lecithin Shaklee. Tapi entry ini nak war-warkan lagi Kebaikan Lecithin Shaklee Untuk Kurus Dan Cantik! Lecithin Shaklee Untuk Cantik??? Biar betul…. Yup, memang betul! Kan bila kurus, automatik nampak cantik! he he loyar buruk malam-malam begini :)) Ok, Fakta Bukan Auta Lecithin itu sendiri sebenarnya adalah lemak… Dan … Read more

Rahsia Kulit Cantik Artis K-POP

Suatu ketika dulu heboh di alam maya tentang satu jenis kolagen asli, berduyun-duyun orang memborong. berkilo-kilo orang timbang kati… semua dengan satu tujuan / target: nak kulit muka cantik gebu mulus putih anjal… Dan kini telah terbongkar Rahsia Kulit Cantik Artis K-Pop! Shaklee sebagai syarikat pengeluar supplement kesihatan terunggul juga mempunyai Produk Berasaskan Kolagen iaitu … Read more

Rawat Ekzema Dengan Shaklee

Antara penyakit yang sinonim dengan kulit ialah Ekzema. Penyakit kulit Ekzema biasa dihidapi masyarakat hari ini, yang mana satu daripada lima orang akan mendapat penyakit kulit ini dan ada kalanya boleh menyebabkan kulit berair, berdarah, dan bernanah. Ekzema boleh dihidapi sesiapa sahaja, lelaki wanita, tua muda. Malah 15 hingga 20% kanak-kanak menghidapi Ekzema. Namun usah … Read more

Merawat Kayap Ular Dengan Shaklee

Semasa saya kecik-kecik dulu, saya pernah dengar ibu saya cakap: “…. si anu-anu badan dihidap ‘ular’…” Meski saya pada masa itu kurang tahu apa yang ibu maksudkan, namun cara nada ibu cakap tu, seolah-olah ia suatu yang taboo :)) Hanya lah kini baru saya faham “ular” yang ibu saya maksudkan dulu-dulu, dalam perubatan moden disebut Kayap … Read more

Tips Atasi Jerawat

Entry malam ni saya ingin bercerita tentang Tips Atasi Jerawat. Saya sendiri, saya sendiri menghadapi masalah Jerawat. Jerawat yang bukan “sopan-sopan” Sejak saya zaman remaja, umur 12, 13 tahun rasanya, saya dah ada Jerawat…. sampai sekarang, umur dah lewat 30-an, masih lagi Jerawat setia menemani saya… aduhhh lah 1 perangai buruk saya pula, pantang ada … Read more