7 Panduan Kecantikan Kulit Muka Yang Mudah

Banyak faktor yang boleh menyumbang kepada kesihatan kulit namun terdapat beberapa perkara asas yang boleh anda lakukan dalam kehidupan harian untuk mendapatkan kulit yang sihat serta kelihatan lebih muda. Berikut saranan 7 Panduan Kecantikan Kulit Muka Yang Mudah  bagi memelihara dan memulihara kulit agar sentiasa cantik berseri. KURANGKAN PENDEDAHAN KEPADA MATAHARI Pendedahan kulit kepada cahaya … Read more

Vivix Shaklee – Supplement Yang Harus Anda Miliki

Hari ini, saya nak cerita satu kisah. Kisah saya sendiri… kisah betul tau! Bukan tipu-tipu punya. Ia kisah bagaimana saya jatuh cinta pada Vivix Shaklee – Suppelement Yang Harus Anda Miliki! Saya sendiri sebenarnya seorang suri rumah sepenuh masa. Harian saya menguruskan sepasang anak kembar saya, umur 5 tahun. Sepasang, tapi tiap-tiap hari saya LOTEH … Read more

Set Kecantikan Kulit Shaklee Rahsia Kecantikan Dato Siti Nurhaliza

Cantik, sesuatu yang cukup subjektif. Namun semua wanita impikan kelihatan cantik. Kecantikan fizikal wajah dan badan. Maka tidak hairan lah produk penjagaan muka dan supplement vitamin kecantikan wajah adalah yang terhangat di pasaran. Tanpa mengambil kira latar belakang sesuatu jenama / brand, produk penjagaan muka dan supplement vitamin kecantikan wajah berlambakan di pasaran… Bagi syarikat … Read more

Kebaikan Lecithin Shaklee Untuk Kurus Dan Cantik

Rasanya dah few entry kami sentuh mengenai Lecithin Shaklee. Tapi entry ini nak war-warkan lagi Kebaikan Lecithin Shaklee Untuk Kurus Dan Cantik! Lecithin Shaklee Untuk Cantik??? Biar betul…. Yup, memang betul! Kan bila kurus, automatik nampak cantik! he he loyar buruk malam-malam begini :)) Ok, Fakta Bukan Auta Lecithin itu sendiri sebenarnya adalah lemak… Dan … Read more

Rahsia Kulit Cantik Artis K-POP

Suatu ketika dulu heboh di alam maya tentang satu jenis kolagen asli, berduyun-duyun orang memborong. berkilo-kilo orang timbang kati… semua dengan satu tujuan / target: nak kulit muka cantik gebu mulus putih anjal… Dan kini telah terbongkar Rahsia Kulit Cantik Artis K-Pop! Shaklee sebagai syarikat pengeluar supplement kesihatan terunggul juga mempunyai Produk Berasaskan Kolagen iaitu … Read more

9 Mitos Kedutan Di Wajah

Setiap wanita di muka bumi ini pasti ingin memiliki kulit yang sempurna. Wanita mana pun akan panik apabila muncul 1 garis di wajah. Sedar atau tidak, penuaan kadang-kadang boleh merosakkan mood berkerja mahu pun temu janji. Ayuh kita fahami dengan lebih mendalam tentang 9 Mitos Kedutan Di Wajah. MITOS: Kedut hanya terjadi apabila kita sudah … Read more

Rawat Ekzema Dengan Shaklee

Antara penyakit yang sinonim dengan kulit ialah Ekzema. Penyakit kulit Ekzema biasa dihidapi masyarakat hari ini, yang mana satu daripada lima orang akan mendapat penyakit kulit ini dan ada kalanya boleh menyebabkan kulit berair, berdarah, dan bernanah. Ekzema boleh dihidapi sesiapa sahaja, lelaki wanita, tua muda. Malah 15 hingga 20% kanak-kanak menghidapi Ekzema. Namun usah … Read more

8 Petua Mudah Hilangkan Jeragat

Jeragat adalah antara masalah kulit wajah yang biasa dihadapi kebanyakan wanita di negara ini. Mungkin disebabkan faktor cuaca yang panas kering selalu. Namun usah risau, kami kongsikan 8 Petua Mudah Hilangkan Jeragat di wajah. Apa itu Jeragat? Jeragat atau Melasma, adalah perubahan warna kulit gelap yang muncul di kawasan yang sering terdedah kepada matahari. Bahagian … Read more

Tips Atasi Jerawat

Entry malam ni saya ingin bercerita tentang Tips Atasi Jerawat. Saya sendiri, saya sendiri menghadapi masalah Jerawat. Jerawat yang bukan “sopan-sopan” Sejak saya zaman remaja, umur 12, 13 tahun rasanya, saya dah ada Jerawat…. sampai sekarang, umur dah lewat 30-an, masih lagi Jerawat setia menemani saya… aduhhh lah 1 perangai buruk saya pula, pantang ada … Read more