5 Petua Mudah Hilangkan Jerawat Dengan Berkesan!

Jerawat adalah salah satu masalah yang amat menjengkelkan bagi sesiapa sahaja, sama ada wanita atau lelaki. Sudah tentu masalah jerawat ini akan menimbulkan stress dan adakalanya turut mengundang rasa rendah diri.

Namun, usah terlalu gusar! Kami kongsikan 5 Petua Mudah Hilangkan Jerawat Dengan Berkesan. Selamat mencuba!

1.      BAWANG PUTIH petua mudah hilangkan jerawat

Bawang putih mampu mengecutkan jerawat yang tumbuh di kulit. Sejenis bahan Allicin yang terkandung di dalam bawang putih dapat bertindak sebagai antivirus dan antibakteria dalam memusnahkan mikrob. Anda hanya perlu melumatkan bawang putih yang sudah dikupas dan letakkan pada jerawat kira-kira 20 minit. Walaupun baunya agak menyengat, namun ia adalah bahan yang tepat untuk mengatasi bakteria dan menyembuhkan jerawat dalam waktu yang singkat.

petua mudah hilangkan jerawat2.      TEH HIJAU

Ambil sesudu teh hijau dan dibancuh sehingga warnanya menjadi pekat dan kental, kemudian masukkan ke dalam peti sejuk dan bekukan. Setelah ia beku, gunakan ketulan ais batu teh hijau ini dengan menekapkan ia pada jerawat, 2 atau 3 kali sehari. Selain dapat mengecilkan jerawat, ia juga boleh menghaluskan kulit.

3.      PUTIH TELUR  set jerawat shaklee

Telur kaya dengan vitamin yang dapat memerangi jerawat. Vitamin B2 yang terkandung di dalamnya adalah ubat berkesan untuk meredakan stress. Umum mengetahui stress akan meningkatkan pengeluaran dan penghasilan minyak di muka dan menyebabkan jerawat. Sedangkan kandungan zink dapat memperkuat sistem imunisasi rahsia mudah hilangkan jerawattubuh,menyembuhkan luka dan membantu mengatur hormon. Semua fungsi tersebut sangat berguna untuk memerangi jerawat.

Anda juga boleh menggunakan masker putih telur yang dioleskan pada wajah yang berjerawat, biarkan semalaman dan bilas bersih keesokkan harinya.

4.      LEMON

Apabila jerawat anda disertai minyak dan bintik hitam, ambil perahan lemon dan benamkan kapas di dalamnya. Kemudian letakkan kapas tersebut di kulit anda yang berjerawat selama beberapa minit. Cara ini dapat meredakan masalah jerawat. set jerawat shaklee

Lemon kaya dengan vitamin C yang diperlukan kulit. Asid sitratnya mujarab untuk menghilangkan jerawat, sementara kandungan vitamin C penting untuk menghaluskan kulit kerana sifat alkalinya boleh membunuh bakteria yang menyebabkan tumbuhnya jerawat.

5.      TOMATO

set jerawat shakleeTomato atau nama saintifiknya lycopersicon esculetum, memiliki khasiat yang berkait-rapat dengan kecantikan kulit. Sayuran ini berkesan mengurangkan masalah jerawat dan merawat penyakit kulit. Kanduangan aktif tomato juga mampu melindungi kulit dari matahari dan mengandungi antioksida.

Potong tomato kepada 2 hingga 4 bahagian, dan tekapkan pada kulit anda sebanyak 1 hingga 2 kali sehari. Ia adalah cara yang mudah untuk hilangkan jerawat!

Namun jika anda tiada masa untuk mencuba 5 Petua Mudah Hilangkan Jerawat Dengan Berkesan ini, usah risau! Kerana kami turut menyediakan Set Jerawat Shaklee terbaik bagi membantu menghilangkan jerawat! 017-4666007 untuk maklumat lanjut.

petua mudah hilangkan jerawat

 

Cara Pengedar Shaklee atau Stokis Shaklee di area anda ?  -->  Pengedar Shaklee dan Stokis Shaklee MalaysiaCara Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ --> Cara Beli Shaklee Online


Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Online --> Daftar Ahli Shaklee OnlineLeave a Comment