Atasi Sakit Kepala Dengan Shaklee

Rata-rata ramai di antara kita “Biasa” mengalami sakit kepala, namun sering kali kita memandang remeh masalah kesihatan itu. Kebiasaannya kita akan sapu minyak angin, tidur, dengan harapan kesakitan itu akan hilang ditelan waktu… Namun itu bukan solusi jangka panjang. Langkah terbaik ialah mengambil Set Sakit Kepala Shaklee.

Malah, adakalanya kita lebih suka membiarkan kesakitan menguasai diri hingga boleh menimbulkan rasa kurang senang kepada orang di sekeliling disebabkan emosi yang tidak menentu.

sakit kepala 1Namun hakikatnya sikap sebegitu adalah kurang tepat dalam cara pengurusan kesakitan.

Satu tinjauan secara rawak mendapati secara purata, rakyat Malaysia mengalami sakit kepala dua kali sebulan dalam tempoh tiga bulan lalu. Ia turut melaporkan individu yang mengalami sakit kepala biasanya menunggu antara dua hingga tiga jam sebelum mendapatkan rawatan sepatutnya.

Justeru, di Shaklee, kami menyediakan Set Sakit Kepala Shaklee sebagai alternatif mudah dan bijak dalam pengurusan kesakitan. Dengan Set Sakit Kepala Shaklee yang murah pada harga mampu milik ini, semoga ia dapat menggalakkan lebih ramai pesakit melakukan pengurusan kesakitan sebagai satu keutamaan dalam kehidupan mereka bagi mengelakkan impak negatif.  sakit kepala 2

Banyak punca sakit kepala antaranya tekanan, kurang tidur, kegusaran dan keletihan. Dan, sakit kepala perlu diurus dengan betul agar tidak mendatangkan masalah kepada orang di sekeliling.

Dengan mengamalkan Set Sakit Kepala Shaklee sebagai salah satu cara pengurusan kesakitan, diharapkan individu terbabit dapat mempertingkatkan kualiti kehidupan dengan keupayaan melakukan lebih banyak aktiviti digemari.

sakit kepala 4Satu aspek yang perlu diberi penekanan ialah, hasil tinjauan mendapati golongan  ibu bapa dan wanita lebih senang mengalami  sakit kepala. Anak-anak mungkin akan rasa terabai sekiranya ibu bapa sering merungut atau kurang sabar terhadap kerenah mereka kerana tidak mendapatkan rawatan kesakitan sewajarnya.

Realitinya, menahan kesakitan secara berterusan mempunyai kesan negatif terhadap keadaan emosi dan psikologi individu itu sekali gus memberi impak kepada masyarakat di sekeliling. Ia boleh membawa kepada rasa rendah diri dan kemurungan. Malah, mereka yang menderita kerana sakit mungkin mengalami kekecewaan dan ‘mood’ yang tidak menentu. Pesakit juga berkemungkinan berasa sunyi dan terasing memandangkan kesakitan menyukarkan mereka bersosial.

Hubungan keluarga termasuk hubungan suami isteri juga boleh menjadi tegang, disebabkan keadaan emosi negatif pesakit. Ini boleh memberi kesan meluas memandangkan kesakitan yang biasa seperti sakit kepala menjadi lebih kerap dalam masyarakat moden dan mengalami tekanan yang tinggi.  panadol

Parasetamol adalah ubatan yang biasa diambil untuk membantu melegakan sakit kepala kerana dikatakan selamat, menjimatkan kos dan mudah diperoleh di samping sudah digunakan sejak sekian lama.

Namun tahukah anda, bahaya parasetamol yang boleh mengakibatkan kerosakan hati!!!

Justeru, please!

heart attack 4Buat pilihan bijak. Sayang diri anda dan sayangilah ahli keluarga, isteri, anak-anak anda.

Berbeza dengan parasetamol yang telah terbukti membahayakan kesihatan, Set Sakit Kepala Shaklee adalah 100% sumber semula jadi dan dijamin selamat.

Justeru, usah dipertaruh kesihatan anda. Dapatkan Set Sakit Kepala Shaklee sekarang juga.

PM / Whatsapp / Tele 017-4666007

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

pengedar shaklee online
pengedar shaklee selangor

Jannah PS Low Shaklee Independent Distributor ID No : 1078477

Cara Pengedar Shaklee atau Stokis Shaklee di area anda ?  -->  Pengedar Shaklee dan Stokis Shaklee MalaysiaCara Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ --> Cara Beli Shaklee Online


Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Online --> Daftar Ahli Shaklee Online3 thoughts on “Atasi Sakit Kepala Dengan Shaklee

Leave a Comment