Merawat Sakit Sendi Dengan Shaklee

Kepakaran Kami adalah untuk membantu orang yang sakit sendi akibat keradangan sendi untuk hilangkan sakit tersebut. Radang Sendi ini kian melanda tidak kira yang tua mahupun orang yang muda. Sebab itu lah kami tawarkan Rahsia Kepakaran Merawat Sakit Sendi Dengan Produk Shaklee.

rs6Masalahnya ramai yang menghidapi Radang Sendi tapi hanya membiarkannya ataupun hanya bergantung harap pada ubat tahan sakit semata-mata.  Akibat Radang Sendi ini, ramai yang tak boleh beribadah dengan sempurna, ada yang tak boleh menjalani kehidupan dengan selesa, ada yang terpaksa mengerang kesakitan setiap malam tanpa boleh tido dengan lena, ada yang tak boleh berjalan dengan betul sampai kena naik wheelchair  pun ada, ada yang terpaksa selalu MC sebab sakit yang tak boleh nak tahan dah. Semua ketidakselesaan ini menyebabkan hidup pesakit sendi sentiasa stress dan menganggu emosi pesakit. Maka ini boleh lead ke masalah emosi yang teruk dan menggangu hubungan suami isteri, anak2.. dan juga keluarga mahupun hubungan antara rakan2.

Baca juga Merawat Sakit Lutut Dengan Set Sendi Shaklee rs7

Selain itu pengambilan ubat tahan sakit yang beterusan boleh menyebabkan kerosakkan buah pinggang dan ini menjadikan kos rawatan bertambah dan dari sakit sendi ditambah pula sakit buah pinggang. Berbeza sekali dengan Merawat Sakit Sendi Dengan Shaklee, InsyaAllah supplement 100% natural dari Shaklee ini TIDAK akan merosakkan buah pinggang anda. Kos pun jauh lebih murah.

Sakit Radang Sendi Lutut

Radang Sendi atau Arthritis, adalah sejenis penyakit auto-imun di mana sistem pertahanan diri menyerang badan sendiri dan memberi kesan kepada sendi, tisu mengelilingi sendi dan tisu perantara lain. Faktor usia turut mengurangkan kadar cecair sinovial di dalam sendi. Ia sering dianggap penyakit orang tua iaitu biasa berlaku di kalangan orang dewasa 65 tahun dan ke atas, tetapi boleh memberi kesan kepada semua peringkat umur.

rs5Sakit Lutut yang tidak diubati dengan betul akan menyebabkan Radang Sendi. Begitu juga Radang Sendi boleh menyebabkan Sakit Lutut. Keradangan atau Inflammation selalunya akan wujud simptom bengkak kemerahan, sakit apabila dipegang / sentuh… Radang Sendi terbahagi kepada 2 jenis iaitu Rheumatoid Arthritis dan Osteoarthritis. Merawat Sakit Radang Sendi Dengan Produk Shaklee, sangat sesuai untuk mana-mana kedua-dua jenis Radang Sendi.

Radang Sendi termasuk penyakit nombor dua selepas penyakit jantung yang mengganggu aktiviti. Walaupun tidak menimbulkan kematian tetapi ia boleh mengganggu aktiviti penderita dan menyebabkan gangguan dalam produktiviti kerana menyebabkan sendi lutut berasa ngilu, kaku, dan bengkak sehingga sering kali menyebabkan gerak sendi terbatas. Bahagian paling kerap mengalami rasa sakit ialah pinggul, lutut, pergelangan kaki dan tangan.

Kajian Badan Kesihatan Dunia (WHO) menyebut, 40 peratus penduduk dunia yang berusia lebih dari 70 tahun akan menderita Arthritis lutut. Dari jumlah itu 80 peratus di antaranya mengalami masalah keterbatasan pergerakan.

Kelebihan Dan Kebaikan AJHT Shaklee

Doktor biasanya akan bagi ubat penahan sakit, tetapi ia meningkatkan risiko luka atau ulser dalam perut. Rawatan Radang Sendi memerlukan kos tinggi terutama pesakit yang menderita jangka masa lama. Namun dengan pengambilan supplement Merawat Sakit Radang Sendi Dengan Produk Shaklee, kini anda tidak perlu lagi terbelenggu dengan kos perubatan yang tinggi mencekik leher.

Punca Radang Sendi  rs4

 • Penyakit autoimun
 • Kecederaan – patah tulang
 • Sendi haus dan lusuh
 • Keabnormalan metabolik seperti gout
 • Faktor keturunan
 • Jangkitan bakteria dan virus

# Radang Sendi melibatkan kerosakan tulang rawan. Rawan melindungi sendi, membolehkan ia bergerak dengan lancar. Ia menyerap kejutan apabila tekanan diletakkan pada sendi, seperti bila berjalan. Tanpa jumlah rawan mencukupi, tulang akan bergesel, menyebabkan kesakitan, bengkak (keradangan) dan ketegangan. Beritahu kami tahap keseriusan Radang Sendi anda, dan kami berikan guidance eksklusif Merawat Sakit Radang Sendi Dengan Produk Shaklee.

Simptom Radang Sendi  rs2

 • Sakit sendi
 • Sendi bengkak
 • Keupayaan sendi bergerak makin kurang
 • Merah pada kulit di sekeliling sendi
 • Ketegangan, terutamanya di waktu pagi
 • Hangat sekeliling sendi.

Alhamdulillah telah ramai orang yang sakit Radang Sendi kini dapat menikmati kehidupan dengan lebih gembira dan selesa tanpa menggangu perjalanan kehidupan seharian. Kini dah boleh beribadah dengan sempurna, dah tak payah mengerang kesakitan waktu malam, dah boleh berjalan dengan betul, dah tidak payah MC banyak-banyak dah, dan the best thing tak payah consume ubat tahan sakit banyak-banyak dah..hidup makin sihat dan gembira…Bila dah payah makan ubat tahan sakit maka tak adalah menganggu buah pinggang dah. Berbaloi-baloi dengan Merawat Sakit Radang Sendi Dengan Produk Shaklee. 24 set sendi sihat

Sekiranya anda adalah salah seorang yang masih derita dengan sakit Radang rs8Sendi ataupun anda mengenali sesiapa yang  mengalami sakit yang sama dan ingin mengatasi masalah tersebut, boleh menghubungi kami untuk mendapatkan khidmat perkongsian kepakaran kami. Insyaallah kami akan kongsikan RAHSIA BAGAIMANA pesakit Radang Sendi yang lain berjaya bebas dari Radang Sendi yang mereka deritai. Merawat Sakit Radang Sendi Dengan Produk Shaklee.  Khidmat kepakaran kami ini boleh didapati dengan menghubungi talian hotline ini : 017-4666007

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

pengedar shaklee online
pengedar shaklee selangor

Jannah PS Low Shaklee Independent Distributor ID No : 1078477

Cara Pengedar Shaklee atau Stokis Shaklee di area anda ?  -->  Pengedar Shaklee dan Stokis Shaklee MalaysiaCara Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ --> Cara Beli Shaklee Online


Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Online --> Daftar Ahli Shaklee OnlineLeave a Comment