CoQHealth Plus Shaklee Untuk Masalah Kesuburan Wanita

Entry kali ini, saya nak kongsikan salah satu produk utama dalam Set Kesuburan Shaklee iaitu CoQHealth Plus Shaklee.

Perkongsian ini tentang fungsi dan kebaikan CoQHealth Plus Shaklee dalam membantu meningkatkan tahap kesuburan anda.

CoQHealth Plus Shaklee terhasil daripada campuran semulajadi proprietari 100mg CoQ10 dan resveraterol. Ia tersedia dalam bentuk softgel yang bioavaible. CoQ10 adalah Koenzim Q10.

Coq kandungan

CoQHealth Plus Shaklee membantu dalam masalah kesuburan wanita: CoQ10

1. Juga dikenali sebagai Ubiquinone, CoQ10 (Coenzyme Q10) adalah sejenis nutrien yang larut lemak. Ia penting bagi penghasilan tenaga dalam sel.

CoQ10 sememangnya dikenali sebagai suplemen untuk kesihatan jantung. Ia juga sangat membantu mengatasi masalah penat, letih lesu dan kurang bermaya. Justeru, CoQ10 biasanya diambil unuk tujuan kesihatan jantung dan tenaga. Namun JARANG sekali pendedahan tentang fungsi CoQ10 dalam meningkatkan kesuburan, khususnya untuk kaum wanita!!

CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan wujud dalam semua sel tubuh kita. CoQ10 juga boleh didapati dari sumber-sumber makanan seperti hati, daging, kekacang, sardin dan soya. Sel badan menggunakan CoQ10 ini bagi menghasilkan tenaga bagi tumbesaran dan pengawalaturan sel, termasuklah ovum. (ovum adalah sejenis sel). CoQ10 juga berfungsi sebagai antioksidan yang ampuh, yang melindungi membran sel dari radikal bebas.

Bagi seseorang wanita, sejak kelahiran, ia dibekalkan dengan sejumlah telur/ovum. Sedari mula baligh, setiap bulan, 1 telur akan mengalami proses kematangan dan dibebaskan dari ovari dan bergerak ke tiub Fallopio untuk disenyawakan oleh sperma.

Antara masalah kesuburan wanita pada peringkat ini ialah, tiada ovolusi / penghasilan telur, telur tidak matang, saiz kecil dan kekurangan dari segi kualiti. couple stres

Maka di sinilah peranan CoQ10. Pengambilan CoQ10 akan dapat membantu menghasilkan telur yang matang dan berkualiti, untuk menjayakan proses ovolusi (pembebasan telur dari ovari berlaku dengan lancar) seterusnya dapat disenyawakan dengan baik oleh sperma si suami.

Bagaimana CoQ10 Meningkatkan Kesuburan Wanita

Proses pematangan sel telur (Ovum) wanita setiap bulan, adalah seperti berikut:

ovulation-final

 

CoQ10 memainkan peranannya dalam Mitokondria. Mitokondria adalah ibarat stesen janakuasa bagi sesuatu sel. CoQ10 akan memainkan peranan bagi penghasilan ATP sebagai sumber tenaga bagi membantu ‘primary oocyte’ iaitu telur yang belum matang untuk berkembang kepada telur yang matang (secondary oocyte). Telur yang matang ini akan dibebaskan keluar dari Ovari dan menuju ke Tiub Fallopio untuk disenyawakan oleh sperma.

Proses pematangan Oosit Primer ini sangat memerlukan ATP(sumber tenaga) yang banyak. Bagi sesetengah wanita terutamanya yang sudah berusia, kandungan CoQ10 ini semakin berkurangan. Oleh itu, ATP dalam Mitokondria juga berkurangan menyebabkan kualiti telur merosot.

Seperti yang kami nyatakan sebelum ini, seseorang bayi perempuan akan lahir dengan sejumlah telur yang akan dibebaskan satu demi satu setiap bulan. Katakanlah seseorang wanita tersebut berusia 40 tahun, maka telur wanita tersebut juga berusia 40 tahun. CoQ10 yang terkandung secara semula jadi dalam diet harian seperti ikan, daging dan sesetengah buah-buahan dan sayuran adalah sangat sedikit bagi menampung kekurangan ini.

Oleh itu, dengan izin Yang Maha Pencipta, pengambilan CoQ10 akan membantu membekalkan tenaga bagi proses penghasilan telur yang sihat dan berkualiti.

Coq 4 tenaga

“Proses penghasilan ovum yang sihat dan berkualiti memerlukan banyak tenaga. Tenaga ini dibekalan oleh CoQ10. Namun dengan peningkatan usia dan kaedah pemakanan yang tidak sihat, kandungan CoQ10 dalam seseorang wanita akan merosot. Pengambilan CoQ10 akan membantu mengatasi masalah kekurangan tenaga dalam proses ovulasi. Ini akan memastikan bahawa telur yang terhasil adalah sihat, matang dan berkualiti. Kesimpulannya, CoQ10 akan bertindak di peringkat awal proses pematangan telur pada peringkat primary oocyte.” baby

Credit sumber: Tuan Hariri

 

Nak tahu harga CoQHealth Plus Shaklee, klik sini!

cal to act2

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

pengedar shaklee online
pengedar shaklee selangor

Jannah PS Low Shaklee Independent Distributor ID No : 1078477

Cara Pengedar Shaklee atau Stokis Shaklee di area anda ?  -->  Pengedar Shaklee dan Stokis Shaklee MalaysiaCara Nak Beli Produk Shaklee Terus Dari Shaklee HQ --> Cara Beli Shaklee Online


Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Online --> Daftar Ahli Shaklee Online1 thought on “CoQHealth Plus Shaklee Untuk Masalah Kesuburan Wanita

Leave a Comment