Tambah Berat Badan Dengan Set Gemuk Shaklee

Alhamdulillah, semalam ada seorang member menyampaikan perkhabaran gembira… member ni kurus melidi, walau telah berkahwin, namun badan tetap “sekeping” aje, cam sekeping papan katanya… so ni dah berjaya up sikit berat badan tu… lebih cantik katanya! :)) Waaaah gembiranya mendengar nada excited dia tu! Itulah rahsia Tambah Berat Badan Dengan Set Gemuk Shaklee! Masalahnya ada … Read more

Nak Kurus???

Semua antara kita, nak kurus! Tambah-tambah pula lepas raya ni, apabila menyedari baju dah semakin ketat. Jeans dah tak muat. Perut makin buncit 😛 Maka mula lah azam awal bulan nak kurus! Azam hujung bulan nak kurus! Namun hakikatnya, untuk menguruskan badan ke tahap ideal bukanlah sesuatu yang mudah! Jauh berpuluh kali ganda daripada yang disangka! … Read more

Atasi Sakit Kepala Dengan Shaklee

Rata-rata ramai di antara kita “Biasa” mengalami sakit kepala, namun sering kali kita memandang remeh masalah kesihatan itu. Kebiasaannya kita akan sapu minyak angin, tidur, dengan harapan kesakitan itu akan hilang ditelan waktu… Namun itu bukan solusi jangka panjang. Langkah terbaik ialah mengambil Set Sakit Kepala Shaklee. Malah, adakalanya kita lebih suka membiarkan kesakitan menguasai … Read more

Tips Berhenti Merokok Dengan 5 Langkah!

Tabiat buruk Merokok bukan sahaja menjerat golongan dewasa. Malah kadar perokok di kalangan remaja dan golongan belia menunjukkan peningkatan drastik setiap tahun. Bilangan perokok memperlihatkan penambahan di mana semakin ramai remaja mula terjebak sejak di bangku sekolah lagi. Sebab itu kami menyediakan entry ini Tips Berhenti Merokok Dengan 5 Langkah. Berdasarkan statistik di Malaysia, dianggarkan … Read more

Phytocol-ST Shaklee Ubat Kolesterol Tinggi

Serangan sakit jantung, adalah salah satu penyebab utama kematian di Malaysia dan juga di dunia. Faktor-faktor risiko penyakit jantung termasuklah paras kolesterol yang tinggi, paras lemak dalam darah yang tinggi, tekanan darah tinggi, diabetes, obesiti, gaya hidup yang tidak aktif dan tabiat merokok. Justeru, antara langkah untuk terselamat dari penyakit jantung ialah Mencegah Kolesterol Tinggi … Read more

5 Tips Mudah Ajak Anak Bangun Sahur

Bulan Ramadan bakal tiba… bagi ibu bapa yang memiliki anak, pasti bernekad untukmula melatih anak-anak untuk berpuasa. Dan pastinya Bersahur pada awal-awal pagi adalah satu kewajiban. Namun untuk anak-anak bangun sahur daripada diulit lena yang nyenyak dan mimpiyang indah, pastinya 1 cabaran besar. 5 Tips Mudah Ajak Anak Bangun Sahur di bawah dapat memberi panduan … Read more

Set Jantung Sihat Shaklee

Masih terkedu, namun tetap gagahkan hati untuk berkongsi kisah ini… Terkedu apabila mendapat berita kematian bapa seoranga rakan lama. Kematian yang agak tragis akibat serangan jantung. Dan sebab itu juga saya rasa perlu untuk saya highlight Set Jantung Sihat Shaklee Mengelakkan Serangan Jantung untuk membantu orang lain terus menderitai penyakit itu.  Arwah seorang yang sihat walafiat. … Read more

7 Panduan Kecantikan Kulit Muka Yang Mudah

Banyak faktor yang boleh menyumbang kepada kesihatan kulit namun terdapat beberapa perkara asas yang boleh anda lakukan dalam kehidupan harian untuk mendapatkan kulit yang sihat serta kelihatan lebih muda. Berikut saranan 7 Panduan Kecantikan Kulit Muka Yang Mudah  bagi memelihara dan memulihara kulit agar sentiasa cantik berseri. KURANGKAN PENDEDAHAN KEPADA MATAHARI Pendedahan kulit kepada cahaya … Read more

Persediaan Ramadhan Pesakit Diabetes

Tidak sampai dua bulan lagi umat Islam akan menunaikan ibadah puasa pada bulan Ramadan. Ia menjadi rukun wajib bagi mereka yang sihat anggota badan. Bagaimana pula dengan mereka yang menghidap penyakit tertentu? Entry ini akan kami kongsikan Persediaan Ramadhan Pesakit Diabetes. Salah satu Rukun Islam ialah menyempurnakan puasa pada bulan Ramadan setiap tahun. Bagi mereka … Read more

Cepat Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee Untuk PCOS

Masalahnya, pada zaman serba mencabar ini, banyak pasangan berkahwin masih gagal menimang cahaya mata sendiri akibat PCOS. PCOS – Polycystic Ovary Syndrome (atau terjemahan dalam bahasa Melayu Sindrom Ovari Polisistik) memang agak complicated, sukar dirawat.. Baca lanjut PCOS  Penghidap PCOS biasanya period tak regular… ada yang setahun 2,3 kali aje datang period. bagi pasangan berkahwin … Read more